Wedstrijden

Zandstuve Bosloop

De Zandstuve Bosloop worden georganiseerd in het door het Overrijssels Landschap beheerde Zandstuve bos. De wedstrijden staan op de loopkalender en vallen onder de omnivereniging Sportlust Vroomshoop. Loopgroep de Zandstuve organiseert met de initiatiefnemers deze jaarlijkse bosloop in het winterseizoen

ACO Van Elderen Crossloop

De ACO Van Elderen crossloop is een wedstrijd die georganiseerd wordt door atletiekvereniging ACO Van Elderen uit Ommen. De sponsor van dit evenement is de hardloopwinkel Run2Day uit Hoogeveen en Emmen. De wedstrijd vindt plaats in de bossen op slechts enkele meters naast de atletiekbaan van ACO Van Elderen (dit is het bos tussen Hessenweg-Oost en de Zuidelijke Dwarsweg). Het parcours is geheel onverhard.

Oldemeijercross

Rond Hardenberg staat duizend hectare naald- en loofbos, oorspronkelijk geplant voor de houtproductie. Nu levert een tocht door het gebied over een van de vele fiets- en wandelpaden vaak bijzondere ontmoetingen op. Zo kunt u reeën en roofvogels tegenkomen op de heideterreintjes en bij de prachtige vennetjes. Op een open terrein, omgeven door oud bos, ligt natuurcamping De Kampmanskuiltjes. Met vlakbij de spartelvijver en dagcamping van recreatieplas De Oldemeijer.

In dit prachtige gebied organiseert atletiekvereniging Spurt88 jaarlijks, op de 3de zaterdag van oktober, de Oldemeijercross.

Zwarte Dennen Cross

De Zwarte Dennen Cross wordt voor de twaalfde keer georganiseerd en vindt plaats rondom het recreatiegebied De Zwarte Dennen in de staatsbossen van Staphorst (Punthorst). Het hardloopevenement trekt al jaren veel deelnemers uit heel Nederland. De deelnemers roemen de gemoedelijke sfeer en het parcours wat een uitdaging is voor elke hardloper: onverharde bospaden, zandwegen, heidepaadjes en ruiterpaden. Maar ook enkele venijnige klimmetjes en afhankelijk van het weer mul zand of modder. De Zwarte Dennen Cross wordt georganiseerd door Bos Bedden Loopgroep AG '85 uit Nieuwleusen/Staphorst.

Reglement Vechtdal Cross Competitie (VCC)

ORGANISATIE

1. De VCC stuurt aan en stimuleert de hardloopsport en streeft een goede organisatie na bij alle wedstrijden. Middels centrale bijeenkomsten worden organisaties geïnformeerd en worden voorstellen gedaan aan de vergadering.

2. Elke organiserende vereniging is autonoom in de organisatie van de betreffende loop/wedstrijd.

3. De desbetreffende organisatie staat garant voor een optimale veiligheid. Toch neemt iedere deelnemer op eigen risico deel aan de in dit circuit opgenomen lopen.

DEELNAME EN PUNTENTELLING

4. Om in aanmerking te komen voor het klassement dient aan minimaal 3 wedstrijden te zijn deelgenomen.

5. Het klassement is samengesteld uit diverse categorieën: 

Afstand Meisjes Jongens
1250 - 1750 meter t/m 9 jaar t/m 9 jaar
1250 - 1750 meter 10 t/m 12 jaar 10 t/m 12 jaar
1250 - 1750 meter 13 t/m 15 jaar 13 t/m 15 jaar
Afstand Dames Heren
5 - 6 km 16 t/m 39 jaar 16 t/m 39 jaar
5 - 6 km 40 t/m 49 jaar 40 t/m 49 jaar
5 - 6 km 50 jaar en ouder 50 jaar en ouder
Afstand Dames Heren
9 - 10 km 16 t/m 39 jaar 16 t/m 39 jaar
9 - 10 km 40 t/m 49 jaar 40 t/m 49 jaar
9 - 10 km 50 jaar en ouder 50 jaar en ouder

6. Voor de puntentelling is de aankomstvolgorde van belang. Alleen de officiële uitslag van de organiserende vereniging is hiervoor bepalend. De eerst gefinishte VCC deelnemer krijgt per categorie 1 punt, de volgende 2 punten, een oplopende score dus. De 3 beste klasseringen tellen mee voor de competitie.

7. Wie aan het eind over 3 best gelopen wedstrijden de minste punten heeft behaald, eindigt als eerste in het klassement. Bij een gelijke eindstand is het onderlinge resultaat van de laatste wedstrijd bepalend

8. De tussenstand in het klassement is op onze site op de pagina Tussenklassement te volgen. De tussenstanden laten tot en met de derde loop steeds de stand zien van alle tot dan toe gelopen wedstrijden; een loper met minder wedstrijden wordt (nog) niet in deze tussenstand opgenomen.

9. Verandering van leeftijd gedurende het circuit (hetgeen een wijziging van de categorie tot gevolg zou hebben) wordt niet doorgevoerd in het klassement. De ingegane leeftijd bij de eerste wedstrijd van het circuit is bepalend.

BRUTO EN NETTOTIJDEN

10. Alle crosses van de VCC maken gebruik van een electronisch tijdswaarnemeningssysteem. De KNAU heeft bepaald dat de officiële uitslag van een wedstrijd dient te worden bepaald op basis van bruto tijden. De deelnemer die als eerste de finish passeert is de winnaar van de wedstrijd.

PRIJZENGELD

11. Voor elke categorie zijn prijzen beschikbaar. Voor de eerste drie plaatsen in alle seniorencategorie├źn van de competitie wordt prijzengeld uitgekeerd van respectievelijk € 100,=, € 75,= en € 50,=. Voor de jeugd zijn er bekers te verdienen. De prijzen worden direct na afloop van de laatste cross uitgereikt. (de prijzen worden bij afwezigheid niet opgestuurd)

STARTNUMMERS

12. Elke VCC-deelnemer houdt gedurende de gehele competitie hetzelfde startnummer. Van alle lopers wordt na elke loop in de finishfuik het startnummer en de chip t.b.v. de tijdsregistratie ingenomen. Inname is een verantwoordelijkheid van de plaatselijke organisatie. Mogelijke vermissing komt dan ook op rekening van de betreffende organisatie.

INSCHRIJVING

13. Inschrijven voor de competitie van het Vechtdal cross circuit is alleen ‘online’ mogelijk. Hiernaast hebben de organiserende verenigingen afzonderlijk een eigen (voor)inschrijving. 

14. Deelname aan het circuit ‘gaat in’ na de feitelijke inschrijving. Deelname kan tot 1 week voorafgaande aan de eerste wedstrijd geannuleerd worden. Het tussenklassement wordt vanaf de 1e wedstrijd op de website geplaatst.

15. De inschrijving voor de VCC competitie 2017 – 2018 is geopend van 1 september 2017 (00.00 uur) t/m 17 november 2017 (23.59 uur) of bij het bereiken van het maximaal 400 deelnemers.

16. Lopers die het gehele bedrag ineens vooraf hebben betaald voor de crosslopen, wordt bij een mogelijke afgelasting van een wedstrijd, de betreffende inschrijfkosten niet terug betaald.

17. De inschrijfkosten voor de hele competitie bedraagt voor de jeugd t/m 15 jaar € 5,-. Vanaf 16 jaar zijn de kosten € 20,-.

 

 

Agenda

Social Media